در راه رسیدن به هدف، یاری خواستن از دیگران را فراموش نکنید

مقاله 1404/01/18 6
در راه رسیدن به هدف، یاری خواستن از دیگران را فراموش نکنید

امروزه آموزش در فضای مجازی گسترش یافته و فاصلهٔ فیزیکی ما را از هم بیشتر کرده است و ما باید همدیگر را (البته اگر امکانش باشد!) از پشت صفحه مانیتورببینیم، اما از سوی دیگر، این نوع آموزش فاصلهٔ زمانی را تا حد زیادی از بین برده است و راحت تر و سریع تر میتوان در هنگام نیاز، از کمک دبیر و سایر دانش آموزان بهره برد. در این میان، برخی از دانش آموزان از فرصت پیش آمده به خوبی استفاده نمی کنند؛ برای مثال سؤالهای خود را در گروه های درسی شبکه های مجازی مطرح نمیکنند یا از سایر دانش آموزان برای رفع اشکال ها و ضعف های خود کمک نمی گیرند و میگویند (برایم سخت است که در جمع سؤال کنم )یا (مایل نیستم از بچه های دیگر کمک بخواهم.)

می گویند ترجیح میدهند که مشکلشان را به تنهایی حل کنند یا هنگام طرح مشکل، جز خودشان و دبیر مربوط کسی حضور نداشته باشد تا طرح مشکل کنند؛ در واقع آنها مایلند برای انجام کاری دو ساعت تمام وقت صرف کنند تا اینکه از کسی کمک بگیرند و آن کار را در عرض ۲۰ دقیقه به اتمام رسانند! اگر شما نیز جزو این دسته از افراد هستید مطلب زیر را حتماً مطالعه کنید.

اکراه در کمک گرفتن از دیگران یا مطرح کردن مشکل در جمع به یک دلیل یا ترکیبی از دلایل زیر است.

من قوی هستم: گاه ما فکر می کنیم که کمک گرفتن از دیگران به این معناست که من فردی وابسته و ناتوانم و درخواست کمک از دیگران را نشانه ضعف میدانیم و آن ضعف استعدادها تواناییهای ما را زیر سؤال می برد.

نمی خواهم مدیون باشم: گاه نمی خواهیم مدیون کسی باشیم؛ زیرا تا زمانی که در آینده نتوانیم لطفش را جبران ،کنیم احساس ناراحتی خواهیم کرد این احساس ناراحتی به دلیل آن است که برای خود ارزش قائل نیستیم و تصور میکنیم که شایسته چنین کمکی نیستیم.

عدم تحمل شنيدن «نه»: بسیاری از افراد تصور می کنند که اگر در مقابل درخواستشان پاسخ منفی بشنوند به آنها توهین شده است و به همین دلیل ترجیح میدهند که به استقبال شنیدن «نه» احتمالی نروند.

من شکست خوردم: تصور تسلیم شدن و شکست خوردن نیز یکی دیگر از دلایل عدم درخواست کمک از دیگران است این وضعیت زمانی اتفاق میافتد که هم زمان کارهای زیادی را بر عهده میگیریم و بعد تنها تعداد کمی از آنها را به اتمام میرسانیم؛ چون وقتی کارها برایمان مشکل میشود آنها را رها میکنیم و پس از آن ترجیح میدهیم که یا به تنهایی شکست بخوریم یا خودمان آنها را انجام دهیم و احساس موفقیت کنیم

چه باید کرد؟

کمک گرفتن از دیگران نیازمند این است که شما فردی ریسک پذیر باشید انجام این کار نیاز به فردی قوی و سرشار از اعتماد به نفس دارد هیچ ضمانتی وجود ندارد که از درخواست شما استقبال شود اما اگر فردی به درخواست شما پاسخ منفی داد این گونه پاسخ دادن به معنای بی ارزش دانستن و توهین کردن به شما نیست بلکه او امکان پاسخ مثبت دادن به آن درخواست را نداشته و شاید حتی در آن زمان خاص این امکان برای او وجود نداشته است؛ بنابراین در

فرصت دیگری از او بخواهید که به درخواستتان پاسخ مثبت بدهد؛ از سوی دیگر، اگر هرگز درخواستتان را مطرح ،نکنید چطور میتوانید بفهمید که پاسخ دیگران در مقابل درخواست شما چیست؟! حتی اگر پاسخ منفی دریافت ،کنید این یک تجربه مفید است شما میتوانید یاد بگیرید که در شرایط مختلف پاسخ های متفاوت دریافت میکنید که گاه به دلیل بد مطرح کردن درخواست زمان نامناسب درخواست یا حتی درخواست از فرد نامناسب بوده است و در هر صورت شما برای درخواستهای بعدی انتخاب و شرایط بهتری خواهید داشت. کافی است به خاطر بسپارید که همه انسانهای موفق، بارها از دیگران «نه» شنیده، اما مأیوس نشده اند؛ برای مثال (بیل گیتس) مؤسس ماکروسافت درباره رمز موفقیتش میگوید هیچ رازی در کار من وجود ندارد. خیلی ساده من طرحی را به ۱۲۰۰ نفر نشان ،دادم ۹۰۰ نفرشان قطعا گفتند نه ۳۰۰ نفر به طرح توجه کردند ۸۵ نفرشان نظر مثبتی داشتند ولی در عمل کاری نکردند ۳۰ نفر آنها طرح را جدی گرفتند و فقط ۱۱ نفرشان با سرمایه گذاری در طرح مرا مولتی میلیاردر کردند.

مطمئن باشید که کمک گرفتن از دیگران، شما را قوی تر میکند، پس روزی یک بار از کسی چیزی بخواهید؛ صرف نظر از آنکه آن چیز کوچک، بزرگ یا متوسط باشد عادت کنید تا آنچه را که میخواهید به زبان بیاورید هیچ کس نمیتواند فکر کسی را بخواند؛ بنابراین اگر خواسته هایتان را به دیگران نگویید آنها چگونه میتوانند کمکتان کنند؟! خواهید دید که بسیاری از افراد منتظرند لب تر کنید تا به کمکتان بیایند به یاد داشته باشید که افراد موفق تافته ای جدا بافته نیستند بلکه دیگران آنها را در پیمودن این راه کمک کرده اند کسانی که به خود اعتماد دارند آماده پذیرفتن کمک و ترغیب و تشویق دیگران هستند.

پیوند کوتاه:
امتیاز بدهید:
1 2 3 4 5
0/5 (0 امتیاز)
نظر خود را وارد کنید
آموزشگاه هفت استاد